Hurá do Maštalí...

03.09.2018

VIII. outdoorový koncert Marien z cyklu Cestou za Tebou, tentokrát v Toulovcových maštalích - srdci Budislavských skal.

"Na úpatí vysočiny Českomoravské v sousedství Železných hor rozkládá se krásná, leč málo známá krajina, jejímž střediskem jsou malebné skály Toulovcovy. Zapomenutý tento kraj zasahuje do obvodu obcí Nových Hradů, Nové Vsi, Jarošova, Budislavi, Proseče, Boru a Zderazi. Zde jsou nádherné útvary, které tu příroda nakupením skal pískovcových vytvořila. Mnohé partie upomínají na známé skály Adersbašské, Teplické a Prachovské; proto asi nebude návštěvníka, který by zklamán odtud odcházel a zajisté každý rád opět při nejbližší příležitosti skalní krajinu Toulovocvu navštíví, aby znova pokochal se krásami jejími a popřál oddechu duchu prací znavenému"

Takto vybízel turisty průvodce vydaný v roce 1910 k návštěvě a stejnými slovy i Vy přijměte pozvání do překrásné, malebné krajiny, kde naleznete klid a odpočinek či sportovní zážitky. Každý zde nalezne to co hledá.

Přijměte tedy i naše pozvání jako námět k dalšímu nedělnímu výletu, který si můžete obohatit muzicírováním s Marien. Jen jako obvykle připomínáme pravidla: žádné vstupné, ale také žádné ozvučení, žádné sezení či pořadatelské zajištění. My jdeme prostě na výlet s hudebními nástroji a ve 13 hodin si u vstupu do Maštalí jen tak zahrajeme, za jakéhokoliv počasí. Kdo chce na něčem sedět, musí si to přinést a odnést, totéž platí o občerstvení a opaku občerstvení... Pojďte s námi, těšíme se